Algemeen deel van het financieel recht

Authors:

Publisher: Intersentia

Dit toonaangevende handboek is zonder enige twijfel hét referentiewerk voor het Belgisch financieel recht: het biedt de lezer een ruim en diepgaand inzicht in deze complexe en veelzijdige rechtstak. De auteurs onderzoeken in de eerste plaats de voornaamste grondstoffen van het financieel recht, en

niet het financieel recht als geheel. Zo komen alle materies die in elk van de grote delen van het financieel recht aan de orde komen, aan bod: het geld, de financiële instrumenten, de geld- en effectenrekeningen, de betalingen (inclusief de afwikkeling van transacties) en de kredieten.
Guy SCHRANS is emeritus buitengewoon hoogleraar aan de Universiteit Gent, advocaat aan de balie te Brussel en assessor in de afdeling 'wetgeving' van de Raad van State. Hij is tevens lid van het directiecomité van het Beschermingsfonds voor deposito's en financiële instrumenten. Reinhard STEENNOT is Postdoctoraal Onderzoeker bij het FWO-Vlaanderen en docent aan de Universiteit Gent alwaar hij financieel recht, economisch recht, consumentenrecht en handelspraktijken doceert.

Print
1
Date
August 2003
ISBN
9789050953085
Number of pages
484
Publisher website
Online version from
€ 127.36 (excl. VAT)
Price hardcopy
€ 127.36 (excl. VAT)
Back More details

results sorted by

More results