Het recht op toegang tot de Raad van State als cassatierechter

Auteurs:

Uitgever: die Keure / la Charte

Bestaat er echt een recht op toegang tot de Raad van State als cassatierechter? Op die vraag biedt Elsbeth Loncke in dit boek een antwoord.
U krijgt daarvoor in het eerste deel van dit boek een historisch overzicht van de ontstaansgeschiedenis van de Raad van State in het algemeen en van zijn

cassatiebevoegdheid in het bijzonder. Vervolgens krijgt u in het tweede deel een analyse van de toelaatbaarheidsprocedure en de ontvankelijkheidsvoorwaarden in de cassatieprocedure. Daarbij trekt de auteur de vergelijking met de Franse Conseil d'Etat en het Belgische Hof van Cassatie. Telkens wordt nagegaan in welke mate de bestaande regeling voldoet aan de vereisten van artikel 6, § 1 EVRM.
Tot op vandaag werd nog geen uitgebreid onderzoek gevoerd naar deze cassatiebevoegdheid en cassatieprocedure. Dit boek probeert, weliswaar binnen de grenzen van een strikte afbakening, een bijdrage te leveren aan dergelijk onderzoek. Dit boek is voor elke jurist die in de dagelijkse praktijk in aanraking komt met de cassatieprocedure bij de Raad van State.

Druk
1
Datum
april 2018
ISBN
9789048631810
Aantal pagina's
521
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 94.34 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 117.92 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten