De lokale bestuurlijke ordehandhaving in Vlaanderen. Een kritische analyse van de actoren en hun bevoegdheden

Auteurs:

Uitgever: die Keure / la Charte

Het handhaven van de openbare orde is één van de oudste opdrachten die gemeenten reeds in het begin van de 19de eeuw toegewezen kregen. Vandaag is die taak belangrijker dan ooit. Het laat lokale besturen toe de openbare rust, veiligheid en gezondheid voor hun inwoners te waarborgen.
De

exponentiële groei van de bestuurlijke ordehandhavingsbevoegdheden in de afgelopen decennia maakt het voor de lokale besturen moeilijk om door het bos de bomen nog te zien. Aan de hand van een uitvoerig overzicht van de vigerende en uiteenlopende lokale ordehandhavingstaken, geeft dit boek handvaten aan lokale besturen om op een coherente en correcte wijze lokaal op te treden.
Door middel van zorgvuldig gekozen juridische kwaliteitscriteria analyseert het boek ook het optreden van de lokale actoren en hun ordehandhavingsopdrachten. Onder meer door een rechtsvergelijkend onderzoek met Nederland wordt gezocht naar oplossingen voor problemen in de regelgeving en bestuurspraktijk.
Het overzicht en de kritische analyse monden uit in concrete voorstellen die het handhaven van de openbare orde op lokaal niveau eenduidiger maken. Zowel academische dromen als meer realistische en praktische oplossingen komen hierbij aan bod.

Druk
1
Datum
september 2020
ISBN
9789048639151
Aantal pagina's
336
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 102.83 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 102.83 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten