Domeingoederenrecht

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Hoewel het leerstuk van het openbaar domein een van de oudere vraagstukken is die het Belgisch recht kent, blijft het voor verwarring zorgen. Zoals Henri De Page en RenéDekkers in hun Traité élémentaire de droit civil belge treffend wisten te verwoorden: "La matière des biens nationaux a été

transformée, par l'indigence de la loi et la prolixité dela doctrine, en un véritable labyrinthe. Tout y est controversé: la notion du domaine public, sa composition, sa nature juridique, autant de questions dans lesquelles,depuis la promulgation du Code jusqu'à nos jours, les opinions les plus diverses se sont, tour à tour, succédé."Het eerste deel van het boek gaat uitvoerig in op de "zakenrechtelijke" problematiek van het openbaar domein (begrip - samenstelling - rechten van openbare rechtspersonen en gebruikers t.a.v. het openbaar domein - privaat domein - (on)beslagbaarheid - bevoegdheidhet domeingoederenrecht te regelen). Het tweede deel behandelt het "administratiefrechtelijke" luik: de formaliteiten die gepaard gaan bij de verkrijging, de vervreemding en het beheer van overheidsgoederen.
Jürgen De Staercke (°1979, Gent) is als assistent verbonden aan het Instituut voor Administratief Recht (IvAR) van de K.U.Leuven. Hij is tevens medewerker van hetInstituut voor Milieu- en Energierecht (IMER) en het Centrum voor Bouwrecht van dezelfde universiteit. Hij is auteur van verschillende publicaties inzake bestuursrecht, waaronder het domeingoederenrecht.

Druk
1
Datum
januari 2006
ISBN
9789050955119
Aantal pagina's
278
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 80.19 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 80.19 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten