Knelpunten Pacht

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Uitgangspunt voor deze reeks vormt een knelpunt op het terrein van het contractenrecht. Dit is een praktische vraag of probleem waarmee men tijdens de dagelijkse actie van de rechtsbeoefening wordt geconfronteerd. De uitdaging is te proberen voor dit knelpunt een oplossing te formuleren die

wetenschappelijk is onderbouwd maar ook praktisch hanteerbaar. Zo min mogelijk uitvoerige theoretische beschouwingen, en zo veel mogelijk een poging om op een juridisch correcte maar ook pragmatische wijze tot een oplossing te komen.
Dit boek is het zesde in de reeks Knelpunten Contractenrecht. Het biedt een analyse van talrijke praktische knelpunten in het pachtrecht. Daarvoor werd een beroep gedaan op vier specialisten: Patrick Van Hoestenberghe, Rudy Gotzen, Patrick Vandierendonck en Eric Stassijns.De auteurs behandelen de materie vanuit het perspectief van respectievelijk de notaris, de landbouwpraktijk, de vrederechter en het Hof van Cassatie.Bijgevolg biedt dit boek een schat aan informatie voor elke jurist en professional die met de materie van het pachtrecht bezig is.
De reeks Knelpunten Contractenrecht wordt uitgegeven door Bernard Tilleman en Alain Verbeke. Samen leiden zij het Instituut Contractenrecht aan de K.U. Leuven & KULAK.Tilleman is gewoon hoogleraar te Leuven en Kortrijk. Verbeke is gewoon hoogleraar te Leuven en Tilburg, Visiting Professor of Law in Harvard en advocaat bij GREENILLE te Brussel.

Druk
1
Datum
april 2008
ISBN
9789050957731
Aantal pagina's
117
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 37.74 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 37.74 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten