De schorsing van de arbeidsovereenkomst en het recht op arbeid

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

In deze uitgave wordt de schorsing van de uitvoering van de arbeidsovereenkomst uitgebreid bestudeerd. Deze thematiek vormt immers één van de cruciale onderdelen van het arbeidsovereenkomstenrecht. Niettemin moet men vaststellen dat het schorsingsrecht in een deel van de doctrine vaak onderbelicht

blijft. Dit boek wil hieraan tegemoetkomen.Het onderzoek is niet in de eerste plaats bedoeld als een juridisch-technische analyse van de verschillende schorsingsgronden.De auteur stelt vast dat de civielrechtelijke schorsings mechanismen weliswaar van toepassing zijn op de arbeids overeenkomst, maar toch een aantal tekortkomingen vertonen wanneer zij op de arbeidsrelatie worden toegepast.Vanuit die vaststelling gaat zij op zoek naar het hoe en het waarom van het door de wetgever ontwikkelde schorsingsrecht binnen het arbeidsrecht.Door de thematiek te bekijken vanuit het perspectief van de grondrechten en het internationaal en Europees arbeidsrecht, ontwikkelt de auteur een totaalbeeld van het leerstuk van het schorsingsrecht waarbij het sociaal grondrecht op arbeid een sleutelrol speelt.
Kim Van den Langenbergh studeerde rechten aan de Universiteit Antwerpen, waar zij in 2006 ook promoveerde tot doctor in de rechten. De auteur is nu als doctor-assistent verbonden aan de Universiteit Antwerpen. Zij is wetenschappelijk voornamelijk actief in het arbeidsrecht.

Druk
1
Datum
juli 2009
ISBN
9789050959032
Aantal pagina's
696
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 141.51 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 141.51 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten