Knelpunten Vastgoedpromotor, vastgoedexpert en architect

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Dit boek is het negende in de reeks Knelpunten Contractenrecht. Het biedt een analyse van talrijke praktische knelpunten met betrekking tot de vastgoedpromotor, vastgoedexpert en architect.In de eerste bijdrage bespreken Dirk Meulemans, Kristel Vrijghem en Guy Van Hese het juridische statuut van de

architect, de vastgoedpromotor en geven ze nu al inzicht in de komende invoering van een titelbescherming en (beperkte) plichtenleer voor de vastgoedexpert. In de tweede bijdrage buigen Benoît Kohl en Maarten Somers zich over de bouwpromotieovereenkomst. Ruime aandacht gaat onder meer naar knelpunten van de aansprakelijkheid van de bouwpromotor, en de eventuele rechtstreekse aanspreekmogelijkheid van de klant tegenover een door de promotor ingeschakelde aannemer en architect.Tot slot onderzoekt Pieter Brulez nauwgezet heel wat knelpunten van de architectenovereenkomst. Een belangrijke plaats komt toe aan de onrechtmatige bedingenleer - en de daarmee gepaard gaande beperkingen aan de contractvrijheid - en de bijzondere impact van het arrest van het Grondwettelijk Hof op dit leerstuk.
De reeks Knelpunten Contractenrecht wordt uitgegeven door Bernard Tilleman en Alain-Laurent Verbeke. Samen leiden zij het Instituut Contractenrecht aan de K.U.Leuven & KULAK.Tilleman is gewoon hoogleraar te Leuven en Kortrijk. Verbeke is gewoon hoogleraar te Leuven en Tilburg, Visiting Professor of Law in Harvard en advocaat bij GREENILLE te Brussel.

Druk
1
Datum
september 2011
ISBN
9789400002487
Aantal pagina's
138
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 47.17 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 47.17 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten