Vijftig jaar bescherming van het eigendomsrecht

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Martin Denys was een van de enige publiekrechtelijk georiënteerde Vlaamse advocaten toen hij in 1961 aan de balie kwam. Die bijzondere belangstelling voor publiekrecht kon toen als advocaat nog gecombineerd worden met een waaier aan andere takken van het recht. Maar het publiekrecht was zijn ware

liefde en zou dat altijd blijven.
Steeds was die voorliefde voor het publiekrecht doordrongen van de idee van rechtsbescherming tegen het openbaar bestuur. Zijn soms provocerende standpunten, zijn vernieuwende inzichten, zijn bezielde en bezielende betogen, zijn vaak wat futuristisch lijkende opvattingen die nadien gemeengoed geworden zijn, het zijn zovele trekken die hem bij velen tot een boeiende persoonlijkheid maakten. Zijn visie op de mensenrechten inzake eigendom werd zelfs eens als zijn "dada" beschreven. Martin Denys is nog steeds een geëngageerde jurist met een verhelderende kijk en verruimend inzicht.
Enkelen uit die grote schare van vrienden wilden die uitzonderlijke eigenschappen van Martin Denys nog eens in de verf zetten met dit huldeboek met opstellen voor zijn 75ste verjaardag. Mogen die opstellen bijdragen tot enige nawerking van zijn ideeën over eigendom, onteigening, stedenbouw, rechtsbescherming en zoveel meer in de sfeer van het publiekrecht.
Met bijdragen van André Alen, Marc Boes, Isabelle Cooreman, Shauna De Leener, Bruno De Vuyst, Tom De Waele, Peter Flamey, Joris Geens, Jan Ghysels, Pieter Jongbloet, Frank Judo, Mehdy Abbas Khayli, Eric Lancksweerdt, Dirk Lindemans, Robert Palmans, Liesbeth Peeters, Yves Sacreas, Dirk Scheers, Frankie Schram, Hugo Sebreghts, John Toury, Matthias Valkeniers, Hugo Vandenberghe, Stijn Verbist, Willem Verrijdt en Kris Wauters.

Druk
1
Datum
oktober 2012
ISBN
9789400003422
Aantal pagina's
368
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 103.77 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 103.77 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten