De nieuwe arbitragewet 2013

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Op 1 september 2013 trad de nieuwe Belgische arbitragewet van 24 juni 2013 in werking. Deze wetgeving is gebaseerd op de wereldwijd beproefde 'UNCITRAL Modelwet' en vervangt dus integraal de oude arbitragewet van 1972. De Belgische wetgever heeft zich uiteraard wel bediend van de jarenlange

ervaring van de Belgische rechtspraak en rechtsleer inzake arbitrage en integreerde een aantal typisch Belgische elementen in deze nieuwe wet. Toch bevat de recente arbitragewet een aantal fundamentele nieuwigheden. Deze hebben alle tot doel het optimale verloop van de arbitrage te garanderen en zo van België een aantrekkelijke plaats voor arbitrage te maken.De auteurs behandelen een selectie van nieuwe wetsbepalingen en geven aan hoe deze een praktische inslag hebben op het verloop van arbitrage op het Belgische grondgebied. Zij brengen onmisbare informatie voor de advocaten, bedrijfsjuristen, magistraten en academici die met arbitrage te maken hebben.
Met bijdragen van Dirk De Meulemeester, Luc Demeyere, Johan Erauw, Vanessa Foncke, Maud Piers, Piet Taelman, Ivan Verougstraete en Herman Verbist.

Druk
1
Datum
december 2013
ISBN
9789400004467
Aantal pagina's
188
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 70.75 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 70.75 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten