Corporate Mobility in België en Europa

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Corporate mobility is een actueel en steeds belangrijker wordend thema in het Europese en nationale recht. De grensoverschrijdende bewegingen en activiteiten van vennootschappen geven immers aanleiding tot heel wat juridische vragen en moeilijkheden.Dit is in de eerste plaats een praktijkgericht

boek: veel advocaten, revisoren, bedrijfsjuristen, accountants en notarissen krijgen vroeg of laat te maken met grensoverschrijdende aspecten van ondernemen. Meer specifiek is het aantal vennootschapsrechtelijke zetelverplaatsingen in de Europese Unie erg hoog.Het is niet enkel belangrijk om de bestaande regels te kennen. Het is ook essentieel om te weten hoe men binnen het juridische kader grensoverschrijdende transacties zo vlot mogelijk kan doen verlopen. Maar daarnaast blijft corporate mobility voer voor discussie in academische kringen: er blijven immers nog steeds punten van onduidelijkheid in een materie waarvan veel buitenstaanders zouden vermoeden dat zij al lang uitgeklaard zouden zijn. Dit boek bevat enkele vernieuwende en originele inzichten die de academische discussie zullen voeden.
Met bijdragen van Eric De Bie, Luc De Broe, Hans De Wulf, Axel Haelterman, Filip Jenné, Kristof Maresceau, Steven Peeters en Marieke Wyckaert.

Druk
1
Datum
januari 2014
ISBN
9789400004702
Aantal pagina's
142
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 51.89 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 51.89 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten