Het arbeidsauditoraat

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

De werking van justitie is meer dan ooit actueel. Het justitiële beleid en de nakende hervorming van het gerechtelijke landschap kunnen vandaag rekenen op ruime publieke aandacht. Daarbij verdwijnt de precieze missie van de onderscheiden korpsen en de visie op hun functioneren en de meerwaarde die

ze bieden, wel eens naar de achtergrond.Deze publicatie biedt een helder antwoord op de vragen over de bevoegdheidsomschrijving van het arbeidsauditoraat, de invulling daarvan in de dagelijkse praktijk en de (wettelijke) bevoegdheidsafbakening tussen het auditoraat en het 'gemeen parket'. De auteur knoopt hiervoor aan bij de motieven voor de oprichting van het arbeidsauditoraat, bespreekt de oorspronkelijk toegemeten burgerlijke en strafrechtelijke bevoegdheid en de talrijke uitbreidingen ervan. Tot slot wordt vooruitgeblikt: welke plaats kan en moet het arbeidsauditoraat in de toekomst (blijven) invullen?
Griet Provoost studeerde rechten aan de UAntwerpen. Zij vertaalt de voorkeur voor het sociaal recht in de praktijk als bedrijfsjurist.

Druk
1
Datum
januari 2014
ISBN
9789400004740
Aantal pagina's
168
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 46.23 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 46.23 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten