Actuele knelpunten familiaal vermogensrecht

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

In het Leuvense mastervak Familiaal vermogensrecht werden in het academiejaar 2012-2013 drie panelgesprekken gehouden. De studenten konden er in dialoog gaan met mensen uit de praktijk van het familiaal vermogensrecht. Telkens kwamen er drie perspectieven aan bod: de magistraat, de notaris en de

advocaat. De vele knelpunten en topics die deze magistraten, notarissen en advocaten naar voren schoven als belangrijk en actueel, werden door hen toegelicht, bediscussieerd en dan ook neergeschreven in een korte en heldere tekst.Actuele knelpunten familiaal vermogensrecht is de neerslag van deze panelgesprekken. Het is het tiende boek in de Bibliotheek Estate Planning (voorheen Handboek Estate Planning - Bijzonder Deel) en behandelt diverse concrete knelpunten en topics uit het relatie- en huwelijksvermogensrecht, het erfrecht en de giften.
De Bibliotheek Estate Planning biedt een ruime waaier aan perspectieven over estate planning. De ene keer zal een boek dieper ingaan op een specifiek onderwerp van vermogensplanning, terwijl een volgende keer een variatie van actuele topics wordt aangeboden in één boek. Ook rechtsvergelijkende studies horen in de BEP thuis, evenals nieuwe concepten zoals de rechtspraakfiches familiaal vermogensrecht. De Bibliotheek biedt ook een uitgelezen forum om teksten die wat te lang uitvallen voor het TEP, nog grondiger uit te werken en als boek ter beschikking te stellen voor de EP-familie.Hoofdredacteur: Alain Laurent Verbeke.

Druk
1
Datum
februari 2014
ISBN
9789400004764
Aantal pagina's
222
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 70.75 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 70.75 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten