Misbruik- en fraudebestrijding in het sociaal recht

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Het sociale handhavingsrecht is na de invoering van het Sociaal Strafwetboek in 2010 helemaal niet beland in een periode van windstilte. Enerzijds wordt voortdurend met nieuwe regels en technieken de strijd tegen misbruik en fraude in het domein van het sociaal recht opgevoerd. Anderzijds dwingt

het Hof van Justitie van de Europese Unie de Belgische wetgever tot aanpassing van eerder met dit oogmerk genomen maatregelen, wat onvermijdelijk leidt tot onduidelijkheid en dubbelzinnigheid.
In dit boek, een initiatief van de Vereniging van VUB-Alumni Sociaal Recht en de Vakgroep Publiek Recht van de Vrije Universiteit Brussel, worden deze recente ontwikkelingen niet alleen in hun concrete beleidskader geplaatst, maar bovendien worden de draagwijdte en de impact van deze nieuwe regelgeving grondig onderzocht en - daar waar nodig - ook tegen het Europeesrechtelijke licht gehouden.
Dit boek is dan ook een handig en waardevol naslagwerk voor advocaten, magistraten, bedrijfsjuristen en HR-verantwoordelijken.
Met bijdragen van Koen Nevens, Wilfried Rauws, Kristof Salomez, François Schapira, Pieter Sichien, Yves Stox, Guido Van Limberghen en Herwig Verschueren.

Druk
1
Datum
oktober 2015
ISBN
9789400004771
Aantal pagina's
270
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 75.47 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 75.47 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten