Actuele evoluties inzake overnames en herstructureringen

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Overnames en herstructureringen vinden plaats ongeacht in welke staat de economie zich bevindt. In een oplevende conjunctuur bloeit de M&A-markt, in tijden van crisis worden meer herstructureringen doorgevoerd, al dan niet binnen het kader van een formele insolventieprocedure. Het tempo waaraan

voormelde transacties moeten worden afgehandeld, is vaak verschroeiend. Hierbij kunnen tal van feitelijke en juridische problemen vooraf niet, of niet afdoende, worden ingeschat; zij moeten, wanneer zij zich voordoen, meestal snel en ad hoc worden aangepakt. Er is hierbij niet altijd tijd voor diepgang en reflectie of voor de raadpleging van een veelheid aan literatuur.
In dit boek komen de actuele knelpunten inzake de onderhandse overname, het openbaar overnamebod en herstructureringen aan bod. Ook de raakvlakken van de Belgische overnamepraktijk met het mededingingsrecht en het ondernemingsstrafrecht komen in dit handige en belangrijke boek aan bod.
De auteurs zijn allen toonaangevende specialisten in de materie, die het juiste evenwicht tussen academische grondigheid en praktijkgerichtheid verzekeren.
Met bijdragen van Bart Bellen, Koen Byttebier, Stijn De Meulenaer, Matthias Gesquière, Jan Peeters, Christian Van Buggenhout, Dirk Van de Gehuchte, Pieter-Jan Van Houdenhove, Tom Wera en Frank Wijckmans.

Druk
1
Datum
maart 2014
ISBN
9789400004856
Aantal pagina's
330
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 103.77 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 103.77 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten