Handboek internationaal en Europees strafrecht

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Dit handboek is een van de weinige handboeken in het Nederlands waarin zowel het klassiek internationaal strafrecht, het recht van de internationale straftribunalen, het moderne uniestrafrecht en de internationale en Europese grondrechten in hun strafrechtelijke dimensies aan bod komen. Het boek is

in een zeer toegankelijke taal geschreven, waardoor het niet enkel juristen maar ook historici, politieke wetenschappers en andere geïnteresseerden zal aanspreken.Het werk wordt ingeleid met een overzicht van de algemene beginselen en de historische ontwikkeling van het internationaal en Europees strafrecht, gevolgd door een analyse van de meest toonaangevende regionale en internationale instrumenten voor uitlevering, overlevering, kleine, primaire en politiële rechtshulp. Vervolgens wordt de impact van de grondrechten op het strafrecht behandeld, waarna wordt afgesloten met het recht van het Internationaal Strafhof en andere internationale straftribunalen.
Paul De Hert is als grondrechtenspecialist verbonden aan de vakgroep Interdisciplinaire Studies van het Recht en Criminologie van de Vrije Universiteit Brussel. Hij is tevens als hoofddocent verbonden aan de Universiteit Tilburg (TILT). Hij schreef meer dan 500 bijdragen over juridische actuele onderwerpen en is lid van juridische tijdschriften, o.a. Criminal Law and Philosophy en Panopticon. Hij doceert en doceerde onder meer (internationaal en Europees) strafrecht, Internationale bescherming van de rechten van de mens, rechtstheorie en Privacy & Data Protection. Hij is tevens voorzitter van de VUB-Onderzoeksgroep Fundamentele Rechten en Constitutionalisme (FRC).Karen Weis is lector-onderzoeker aan het departement Economisch Hoger Onderwijs (ECHO) van de KHLeuven. Ze doceert er bronnen & methodologie, strafprocesrecht, Europees recht en verschillende andere vakken aan de studenten bedrijfsmanagement. Daarnaast is ze als stagebegeleider in de rechten ook verbonden aan het Interfacultair Departement LerarenOpleiding (IDLO) van de Vrije Universiteit Brussel.Jozefien van Caeneghem is sinds juni 2011 als mensenrechtenspecialist en doctoraal onderzoeker verbonden aan de vakgroep Metajuridica en de onderzoeksgroep Fundamentele Rechten en Constitutionalisme (FRC) van de Vrije Universiteit Brussel. Sinds december 2012 is ze officieel erkend als National Focal Point expert voor België voor het Europees Agentschap voor Fundamentele Rechten. Sinds januari 2013 zetelt ze ook in de redactieraad van het Tijdschrift voor Mensenrechten.Mathias Holvoet is doctoraal onderzoeker in het internationaal strafrecht aan de Faculteit Recht & Criminologie en het Institute for European Studies (IES), Vrije Universiteit Brussel. Hij is tevens verbonden aan de VUB-Onderzoeksgroep Fundamentele Rechten en Constitutionalisme (FRC). Hij schreef reeds verscheidene bijdragen over het internationaal strafrecht in het Nederlands, Frans en Engels en is co-editor van de Code of International Criminal Law and Procedure, annotated.

Druk
1
Datum
februari 2014
ISBN
9789400004870
Aantal pagina's
540
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 103.77 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 103.77 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten