Medisch begeleide voortplanting

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Dit boek is het verslagboek van een studienamiddag over medisch begeleide voortplanting, georganiseerd door het Gents Instituut voor Gezondheidsrecht (GIG) op 27 februari 2014. Het GIG bundelt de expertise op het vlak van gezondheidsrecht die binnen de Universiteit Gent in diverse vakgroepen

aanwezig is.Dit boek is uniek door zijn multidisciplinaire karakter: vier juridische bijdragen worden zinvol aangevuld met een medisch perspectief en twee reflecties vanuit ethische hoek. Dit werk bevat niet alleen een analyse van de Belgische wetgeving en rechtspraak inzake MBV met aandacht voor grensoverschrijdende aspecten, maar biedt ook inzicht in de medische praktijk van het UZ Gent en de rol van het ethisch comité in dit ziekenhuis. De anonimiteit van de donor krijgt bijzondere aandacht.
Dit boek is bestemd voor iedereen die persoonlijk of professioneel met medisch begeleide voortplanting te maken heeft: zorgverleners (artsen, verpleegkundigen en vroedvrouwen), advocaten en magistraten, maar ook ethici en niet het minst personen die zelf met vruchtbaarheidsproblemen kampen.
Met bijdragen van Marlies Eggermont, Gerd Verschelden, Sylvie Tack, Liesbet Pluym, Frank Vanderkerckhove, Guido Pennings en Tom Balthazar.

Druk
1
Datum
februari 2014
ISBN
9789400004917
Aantal pagina's
232
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 61.32 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 61.32 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten