Professionele aansprakelijkheid

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Hoewel de beoefenaars van vrije beroepen nog steeds een groot maatschappelijk aanzien kunnen genieten, leeft toch de perceptie dat er meer en meer aansprakelijkheidsvorderingen tegen hen worden ingediend. Allerlei factoren hebben er immers voor gezorgd dat individuele burgers zichzelf beter

geïnformeerd voelen en mede daardoor mondiger geworden zijn in hun relatie tot de vrijberoepsbeoefenaar. Concrete verwachtingen zijn hoger geworden en diezelfde burger durft dan ook sneller over te gaan tot het instellen van een aansprakelijkheidsvordering. Daarbij valt het de laatste jaren op dat de beoefenaars van vrije beroepen hun beroepsactiviteit meer en meer onderbrengen in vennootschapsstructuren met beperkte aansprakelijkheid. Kort samengevat betekent dit dat we zijn geëvolueerd van de persoonlijke aansprakelijkheid van de alleenwerkende vrijberoepsbeoefenaar met zijn privévermogen over aansprakelijkheid van meerdere vermogens voor samenwerkende vrijberoepsbeoefenaars naar aansprakelijkheid met alleen maar het vennootschapsvermogen.
De bijdragen in dit boek gaan dieper in op de praktische en relevante problemen die rijzen bij deze evolutie van de professionele aansprakelijkheid van o.a. artsen, notarissen, advocaten en curatoren en hun vennootschappen.
Met bijdragen van Karen Ronsijn, Ilse Samoy, Joeri Vananroye, Wannes Vandenbussche, Elisabeth Verjans en Dorien Vervoort.

Druk
1
Datum
mei 2015
ISBN
9789400005341
Aantal pagina's
166
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 56.60 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 56.60 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten