De bevoegdheidsverdeling in familiezaken: voor en na de familierechtbank

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

De wet van 30 juli 2013 betreffende de invoering van een familie- en jeugdrechtbank (BS 27 september 2013) trad op 1 september 2014 in werking. De langverwachte familierechtbank is nu een feit.
Dit boek geeft een verhelderend overzicht van de bevoegdheidsverdeling in het familierechtelijke

contentieux vóór en na de invoering van de familierechtbank. Naast een evaluatie van de oude bevoegdheidsverdelende regels, komt een diepgaande analyse van de wet van 30 juli 2013 uitgebreid aan bod. De wijzigingen op het vlak van de gerechtelijke organisatie, de materiële en de territoriale bevoegdheid in het familierechtelijke contentieux worden grondig geduid en kritisch geëvalueerd.In het boek is ook een handig en overzichtelijk bevoegdheidsraster opgenomen waarin voor alle vorderingen in het personen- en familierecht de materieel en territoriaal bevoegde rechter wordt aangewezen onder vermelding van de toepasselijke rechtsgrond. Hiermee wordt een bijzonder praktische tool aangereikt aan de rechtspracticus die in dit nieuwe bevoegdheids-landschap zijn weg nog moet vinden.
Dit boek is dan ook een onmisbaar standaardwerk voor iedere jurist die professioneel met personen- en familierecht in contact komt.
Kim Devolder was advocaat aan de Gentse balie. In 2007 werd zij assistente aan het Instituut voor Procesrecht van de Universiteit Gent, waar zij op 1 juli 2014 promoveerde tot doctor in de rechten. Momenteel werkt zij als juriste in het Sint-Vincentius-ziekenhuis in Deinze.

Druk
1
Datum
oktober 2014
ISBN
9789400005396
Aantal pagina's
508
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 117.92 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 117.92 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten