Het Wetboek van economisch recht: van nu en straks?

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Het nieuwe Wetboek van economisch recht (WER) coördineert en codificeert een belangrijk deel van het Belgisch economisch recht. Deze codificatie heeft talrijke kleine en grote wijzigingen en een aantal belangrijke nieuwigheden tot gevolg. Het klassieke handels- en insolventierecht bleef weliswaar

onaangeroerd, maar parallel werd met de Wet Natuurlijke Rechter de bevoegdheid van de rechtbank van koophandel grondig hervormd.
In dit boek worden voor het eerst de belangrijkste boeken van het WER gedetailleerd besproken, met aandacht voor alle wijzigingen en nieuwigheden én met oog voor de knelpunten uit de dagelijkse praktijk. Bovendien worden ook kritische bedenkingen geformuleerd bij deze codificatieoefening, waarbij ook de band tussen het WER en het Burgerlijk Wetboek en het Wetboek van vennootschappen wordt gethematiseerd.
Het Wetboek van economisch recht: van nu en straks? is een onmisbaar boek voor advocaten, magistraten, bedrijfsjuristen en overheden die met het economisch en privaatrecht in contact komen. Een wetboek dat een belangrijke stap betekent in de modernisering van het economisch recht, een stap die ongetwijfeld niet de laatste zal zijn.
Met bijdragen van Jacques Steenbergen; Joeri Vananroye en Karel-Jan Vandormael; Luc Ballon; Wouter Devroe en Hannelore Buelens; Bert Keirsbilck; Johan Vannerom; Frank Hellemans; Marie-Christine Janssens, Hendrik Vanhees en Vinciane Vanovermeire; Evelyne Terryn en Joke Goddaer; Jules Stuyck; Bert Demarsin; Marieke Wyckaert; Koen Geens.

Druk
1
Datum
oktober 2014
ISBN
9789400005440
Aantal pagina's
432
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 108.49 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 108.49 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten