Vermogensplanning voor en door beschermde personen

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

De wet van 17 maart 2013, in werking getreden op 1 september 2014, hervormt de beschermingsstatuten voor meerderjarige wilsonbekwame personen op ingrijpende wijze.
Dit praktijkgerichte boek biedt een grondige analyse enerzijds van de belangrijkste wijzigingen ingevoerd door de bovengenoemde wet en

anderzijds van de impact daarvan op de vermogensplanning voor en door beschermde personen.
Het boek is opgebouwd uit twee grote delen: het eerste deel bevat een uitgebreid overzicht van de nieuwe regelgeving, zowel wat de buitengerechtelijke bescherming als wat de rechterlijke bescherming betreft. Het tweede deel van het boek biedt een dieper inzicht in de (nieuwe) mogelijkheden inzake vermogensplanning in het licht van deze nieuwe wetgeving.
De auteurs hebben met dit boek de bedoeling een handig werkinstrument aan te reiken aan alle rechtspractici. Het is dan ook een nuttig naslagwerk voor, onder meer, vermogensadviseurs, advocaten, vrederechters en notarissen.
Christoph Castelein is notaris te Kortrijk. Voordien was hij als assistent verbonden aan het Instituut voor Notarieel Recht van de KU Leuven. Hij is auteur van talrijke publicaties over familiaal vermogensrecht, personen- en familierecht en notarieel recht.
Jan Dierynck is master in de Rechten en in het Notariaat. Hij is actief in het notariskantoor De Witte en Castelein in Kortrijk.

Druk
1
Datum
augustus 2014
ISBN
9789400005501
Aantal pagina's
251
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 70.75 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 70.75 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten