Verloskunde in beweging II

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Tijdige en duidelijke informatieverstrekking is in de verloskunde van cruciaal belang. Communicatie met de patiënte in verband met de zwangerschap, arbeid, bevalling en postpartum vormt de rode draad doorheen dit boek. Hoe ver reikt de informatieplicht van de zorgverlener en wat mag de patiënte

eisen? Daarnaast wordt aandacht besteed aan het gebrek aan consensus inzake de interpretatie van foetale monitoring, wat belangrijke gevolgen heeft op het gebied van aansprakelijkheid. Een andere uitdaging is het optimaliseren van de informatieoverdracht tussen de zorgverleners onderling (evidence-based en met respect voor het beroepsgeheim). Ten slotte wordt ook de rol van de verzekeraar bij een schadegeval onder de loep genomen.
Dit boek is uniek omdat het een antwoord biedt op een breed spectrum van juridische vraagstukken binnen een specifieke tak van de geneeskunde. Onder het motto 'voorkomen is beter dan genezen' beoogt dit naslagwerk de medicus, de jurist, de verzekeraar, de ziekenhuismedewerker die geconfronteerd wordt met een juridische problematiek bij de verloskundige zorg, oplossingen aan te reiken. Het zwaartepunt ligt hier prioritair bij het voorkomen van schadegevallen en aansprakelijkheid.

Druk
1
Datum
december 2014
ISBN
9789400005624
Aantal pagina's
234
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 70.75 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 70.75 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten