Actuele ontwikkelingen in het aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Dit boek weerspiegelt de nieuwe dynamiek die het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht kenmerkt. Het is het eerste verslagboek van het ICAV (Interuniversitair Centrum voor Aansprakelijkheids- en Verzekeringsrecht), dat de interuniversitaire samenwerking en het wetenschappelijk onderzoek in het

domein van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht bevordert.
De eerste twee bijdragen bieden de lezer een grondige analyse van recente jurisprudentiële ontwikkelingen in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Britt Weyts en Geert Jocqué geven een overzicht van deze evoluties. Vervolgens belicht Stefan Somers zijn vernieuwende inzichten over de invloed van mensenrechten op het aansprakelijkheidsrecht. Aangezien geen enkele rechtstak een eiland is, wordt ook een brug naar andere rechtstakken gelegd. De moeilijke problematiek van het bewijs in het aansprakelijkheidsrecht wordt door Wannes Vandenbussche uiteengezet, terwijl Ilse Samoy de recente mogelijkheden tot beperking van professionele aansprakelijkheid ontleedt. De veilige paden van de loutere beschrijving van het huidige recht worden verlaten door Marc Kruithof, die de causaliteitsrechtspraak aan de hand van een andere theorie dan de equivalentietheorie verklaart, en door Ludo Cornelis, die kritisch inzoomt op rechtsregelontwijking. Ton Hartlief biedt tot slot een zicht op de boeiende ontwikkelingen die zich in het Nederlandse aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht hebben voorgedaan en die tot inspiratie kunnen dienen voor de wijzigingen die ook in ons land op stapel staan.
Dit boek biedt een schat aan informatie en verrijkende inzichten voor advocaten, magistraten, bedrijfsjuristen en iedereen die in zijn dagelijkse werk geconfronteerd wordt met aansprakelijkheids- en/of verzekeringsrecht.
Druk
1
Datum
oktober 2015
ISBN
9789400006034
Aantal pagina's
296
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 84.91 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 84.91 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten