Sociale media anno 2015

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Ook anno 2015 blijven sociale media alomtegenwoordig, zowel in onze persoonlijke levenssfeer, op het werk als in onze hoedanigheid van consument. Door de laagdrempelige toegang zijn sociale media uitgegroeid tot communicatieplatformen die alsmaar dieper ingebed zijn in de samenleving, de

bedrijfscultuur en het dagelijkse leven van heel veel individuen. Hoewel deze sociale media vele voordelen en opportuniteiten bieden, blijven ook misbruiken niet uit. Steeds meer en nieuwe juridische vragen duiken op, zowel vanuit gebruikers-, aanbieders- als overheidsperspectief.
In dit tweede boek analyseren de auteurs, academici en advocaten de impact en het gebruik van de sociale media in een aantal rechtsdomeinen, zoals mensenrechten, gegevensbeschermingsrecht, mededingingsrecht, contractenrecht, consumentenrecht, intellectuele rechten, erfrecht, internationaal privaatrecht en bewijs- en strafprocesrecht.
'De sterkte van 'Sociale media anno 2015. Actuele juridische aspecten' zit in de diversiteit van de bijdragen. De verschillende thema's beantwoorden elk vanuit een andere rechtstak of vanuit een ander onderzoeksdomein actuele vragen over sociale media.'Yung Shin Van Der Sype (onderzoeker aan de KU Leuven - Centrum voor IT & IE recht) in Tijdschrift voor Privaatrecht 2016, 1130.

Druk
1
Datum
september 2015
ISBN
9789400006706
Aantal pagina's
338
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 75.47 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 75.47 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten