De aansprakelijkheidsverzekering in ontwikkeling

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Dit boek is het congresverslagboek van een door de Antwerp Liability Law and Insurance Chair (www.allic.be) gehouden studiemiddag over een van de belangrijkste verzekeringen, de aansprakelijkheidsverzekering.
De aansprakelijkheidsverzekering valt niet meer weg te denken uit onze samenleving. Zij is

essentieel om het vermogen te beschermen van de persoon die aansprakelijk wordt gesteld en de benadeelde moet vergoeden. De aansprakelijkheidsverzekering biedt dus een zekerheid, maar geen absolute zekerheid. Dit boek biedt een verhelderend beeld van de dekking van deze verzekering, maar ook van de knelpunten en dekkingsleemten.
Klassieke onderwerpen worden in dit boek vanuit een vernieuwende, geactualiseerde of kritische invalshoek besproken: de leiding van het geschil door de verzekeraar en de belangenconflicten, de dekking in de tijd en de rechtstreekse vordering tegen en het verhaal van de verzekeraar. Vervolgens worden de ontwikkelingen in twee specifieke aansprakelijkheidsverzekeringen uiteengezet: die voor de bouwsector en die voor de advocaat. Tot slot wordt een blik geworpen op de toekomst van de aansprakelijkheidsverzekering.
Dit boek biedt de lezer een fraai, kritisch en actueel overzicht van wat de aansprakelijkheidsverzekering dekt en kijkt tevens ook vooruit.
Met bijdragen van Philippe Colle, Paul Depuydt, Charlotte Henskens, Marc Kruithof, KristofUytterhoeven en Britt Weyts.

Druk
1
Datum
mei 2016
ISBN
9789400006942
Aantal pagina's
278
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 70.75 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 70.75 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten