Handboek Estate Planning II: Erfrecht en Giften

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Het Handboek Estate Planning analyseert in drie boekdelen alle aspecten van organisatie en overdracht van het vermogen, volgens twee sporen: zowel met effect tijdens het leven als met effect na overlijden. Telkens worden zowel de privaatrechtelijke of vennootschapsrechtelijke als de fiscale

aspecten toegelicht. Het HEP wil opnieuw, ook meer dan vijftien jaar na de eerste editie, een informatiebron zijn voor elke professional die van nabij of van ver betrokken is bij estate planning. Het is een handboek voor en door professionals. Het boek is geschreven niet enkel voor juristen, fiscalisten, notarissen, advocaten, magistraten, maar ook voor accountants, revisoren, private bankers en alle mogelijke adviseurs, juristen of niet, die maar één ding voor ogen hebben: op een kwaliteitsvolle wijze een zorgvuldig en aangepast advies verstrekken aan de cliënt die vragen heeft rond estate planning.
Deze nieuwe, derde, geactualiseerde editie (onder redactie van Alain Laurent Verbeke en Bart Verdickt) verschijnt in drie delen*: Relatievermogensrecht, Erfrecht en giften, en Rechtspersoon en levensverzekering.Het tweede boek in de reeks Handboek Estate Planning: Erfrecht en Giften analyseert de materie aan de hand van handige topics waarin naast het privaatrechtelijke luik telkens ook de fiscale aspecten aan bod komen. De nieuwe Erfwetten van 2017 en 2018 zijn in het boek verwerkt. Het boek bestaat uit de volgende delen: Erfrecht, Giften, de Reserve en Erfovereenkomsten.
Met bijdragen van o.a. R. Abiuso, M. Aerts, A. Apers, R. Barbaix, H. Casman, C. Castelein, O. Claes, G. Deknudt, T. Delameilleure, M. Delbroek, H. Derycke, G. Degeest, E. De Meirsman, J. Du Mongh, R. Elsermans, N. Geelhand, J. Jorissen, N. Labeeuw, S. Lust, S. Markey, S. Mosselmans, N. Nijboer, W. Pintens, M. Vanbrabant, A. Van den Bossche, A. Van den Broeck, G. Van Eyken, A. Van Geel, C. Van Heuverswyn, J. Van Ishoven, A. L. Verbeke, B. Verdickt, H. Verlinden, B. Verschraegen en B. Waûters
*Bijzondere reeksprijs:bestel tegelijk met dit deel II ook deel I (Relatievermogensrecht) + deel III (Rechtspersoon en levensverzekering) en geniet 15% korting op het totaal. U betaalt dan 497,25 euro i.p.v. 585 euro.**** Deze reeksprijs is niet cumuleerbaar met andere aanbiedingen.

Druk
1
Datum
februari 2021
ISBN
9789400007338
Aantal pagina's
1280
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 183.96 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 183.96 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten