Mode & Recht

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

De modesector is een buitengewoon dynamische sector die gekenmerkt wordt door een sterke competitiviteit, grote risico's en nood aan flexibiliteit. Een modeactiviteit tot een succesvolle onderneming maken kan dan ook enkel wanneer de juridische aspecten goed voor ogen worden gehouden. In dit boek

komen de belangrijkste juridische topics en aandachtspunten aan bod die essentieel zijn bij de opstart en de uitbouw van een modebedrijf.
Eerst wordt er stilgestaan bij de verschillende relevante businessmodellen in de modesector. Vervolgens wordt er aandacht besteed aan de opstart van een modeonderneming en de vennootschapsrechtelijke implicaties. De fiscale stimuli blijven hierbij niet onbesproken.
Daarnaast wordt de bescherming van modecreaties door intellectuele rechten besproken: welk intellectuele-eigendomsrecht beschermt modecreaties het best, welke strategie moet men hanteren inzake intellectuele rechten, en wat te doen bij namaak? Ook de intellectueelrechtelijke implicaties van 3D-printing in de mode komen aan bod.
Verkoop en distributie zijn uiteraard cruciaal in de modesector. Naast de klassieke distributie (met o.a. verkoopconcessies, franchising, handelsagentuur) is ook de e-commerce voor de modewereld een belangrijke problematiek. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de informatieverplichtingen, het voeren van reclame en de verkoop op afstand.
Dit boek richt zich tot een uiteenlopend doelpubliek met specifieke interesse in de modesector: ondernemers, tussenpersonen, brancheorganisaties, advocaten en juristen die actief zijn in de modesector, en onderzoekers uit verschillende disciplines die zich specialiseren in deze sector. De bijdragen zijn van de hand van juridische experten die zeer actief zijn in de modewereld, en van toonaangevende academici.
Met bijdragen van Christine De Keersmaeker, Michaël De Vroey, Koen De Winter, Robby Houben, Stéphanie Liebaert, Dave Mertens, Annick Schramme, Nele Somers, Gert Straetmans, Walter Van Andel, Anne Van de Vijver, Esther van Zimmeren en Hendrik Vanhees.

Druk
1
Datum
januari 2018
ISBN
9789400008113
Aantal pagina's
274
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 51.89 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 51.89 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten