Inzichten in actueel aansprakelijkheidsrecht en verzekeringsrecht

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Dit boek biedt een grondig overzicht en verrijkende inzichten voor rechtspractici zoals rechters, advocaten, bedrijfsjuristen en verzekeraars, maar ook voor iedereen die aan wetenschappelijk onderzoek doet op het terrein van het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht.
De eerste twee bijdragen

bieden de lezer een grondige analyse van de recente ontwikkelingen en de belangrijkste innovaties in het aansprakelijkheids- en verzekeringsrecht. Marc Kruithof (UGent) neemt het aansprakelijkheidsrecht voor zijn rekening, terwijl Caroline Van Schoubroeck (KU Leuven) het verzekeringsrecht ontleedt.
Ingrid Boone (Kulak en KU Leuven) bekijkt vervolgens vanop de brug tussen twee rechtstakken de rol die aansprakelijkheid kan spelen binnen het gezin en Ludo Cornelis (VUB) overloopt een aantal fundamentele grondwettelijke inzichten die noodzakelijk zijn voor het aansprakelijkheidsrecht.
Dimitri Verhoeven staat stil bij de plaats die de bijzondere productaansprakelijkheid in ons aansprakelijkheidsrecht inneemt en zou kunnen innemen. Ilse Samoy en Wannes Vandenbussche (KU Leuven) geven vervolgens een analyse van de behandeling van angstschade in het Belgische aansprakelijkheidsrecht.
In de afsluitende bijdrage bespreekt Ivo Giesen (Universiteit Utrecht) de meest tot de verbeelding sprekende recente ontwikkelingen in het Nederlandse aansprakelijkheidsrecht.

Druk
1
Datum
mei 2018
ISBN
9789400008137
Aantal pagina's
272
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 84.91 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 84.91 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten