Orgaantransplantatie

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Orgaantransplantatie is een gevestigde therapie voor verschillende vormen van orgaanfalen. Door het orgaantekort wordt er evenwel voortdurend gezocht naar nieuwe manieren om het orgaanaanbod te verhogen. Dit doet op zijn beurt vragen rijzen over de rechten van orgaandonoren en

transplantatiepatiënten. Dit boek bevat een volledige analyse van de Belgische orgaantransplantatiewetgeving met een specifieke focus op de problematiek van het orgaantekort. Na een algemene bespreking van het orgaantransplantatiebeleid en de organisatie van de transplantatiesector wordt achtereenvolgens de juridische positie van de levende donor, van de overleden donor en van de orgaanontvanger onderworpen aan een diepgaand en kritisch onderzoek. In 10 stellingen worden uiteindelijk verschillende aanbevelingen geformuleerd ter verbetering van de Belgisch orgaantransplantatiewetgeving.
Dit werk beoogt antwoorden te bieden voor juristen, ethici, beleidsmakers, zorginstellingen, zorgverleners en alle andere geïnteresseerden op de meest uiteenlopende juridische vragen over orgaandonatie en -transplantatie.

Druk
1
Datum
juni 2018
ISBN
9789400008878
Aantal pagina's
1238
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 306.60 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 306.60 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten