Uitvoering van vonnissen en arresten: wat nu?

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

De kroon op het werk: een gunstig vonnis of arrest waarin de vordering van de cliënt gegrond wordt verklaard. De zucht van verlichting bij het lezen van een gunstig beschikkend gedeelte slaat later echter vaak om in een zucht van ergernis door de problemen die de uitvoering kan meebrengen voor de

advocaat. Ook de tevredenheid van de cliënt slaat om in frustratie wanneer 'gelijk krijgen' niet genoeg blijkt te zijn om daadwerkelijk te krijgen waar men recht op heeft.
Bij de uitvoering moeten advocaten samenwerken met andere actoren, zoals gerechtsdeurwaarders, curatoren, schuldbemiddelaars, strafuitvoeringsrechtbanken, overheidsdiensten ...
De bijdragen in dit boek behandelen vanuit verschillende rechtstakken hoe advocaten ertoe kunnen bijdragen dat de uitvoering zo optimaal mogelijk verloopt en een zo groot mogelijke kans op succes heeft, en geeft daarbij een overzicht van de verschillende problemen waarop men kan stuiten bij de uitvoering.
Dit boek bevat de volgende bijdragen: - Tegemoetkomingen door de Dienst voor alimentatievorderingen (Katrien De Vos)- Nakoming en uitvoering van huurovereenkomsten - Kroniek (Kristof Vanhove)- Strafuitvoering als sluitstuk van de strafrechtsketen (Veronique Rogiest)- Beginselen van civiel dwangsomrecht - Nationaal en grensoverschrijdend ( Jachin Van Doninck en Kris Slabbaert)- Faillissement, curatoren en bestuurdersaansprakelijkheid ( Jan Loyens)- Collectieve schuldenregeling (Ronny Plaeke)- De "kracht van gewijsde in hoogste aanleg" van de dading: weg ermee! (Nick Portugaels)
Dit boek is de schriftelijke neerslag van de permanente vorming van de Vlaamse Conferentie bij de Balie van Antwerpen, gerechtelijk jaar 2017-2018.

Druk
1
Datum
mei 2018
ISBN
9789400008892
Aantal pagina's
166
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 49.06 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 49.06 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten