Samenloop van strafrechtelijke, privaatrechtelijke en bestuurlijke sancties

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Het behoort tot het wezen van ieder rechtssysteem dat de rechtsregels afdwingbaar moeten zijn en dat bij niet-naleving van deze rechtsregels sancties kunnen worden opgelegd. Soms komen voor eenzelfde gedragingsancties van verschillende aard in aanmerking. In dit boek komen zowel voor het Belgische

als het Nederlandse recht de cumul en de samenloop van strafrechtelijke, privaatrechtelijke, bestuurlijke en fiscaalrechtelijke sanctiesen aansprakelijkheden aan bod.
In het eerste gedeelte wordt ingegaan op de cumul van strafsancties, verblijfsrechtelijke sancties en nationaliteitssancties en vervolgens komt de samenloop van strafrechtelijke verantwoordelijkheid en burgerrechtelijke aansprakelijkheid uitgebreid aan bod.
Daarna behandelen de auteurs de fiscaalrechtelijke implicaties van strafrechtelijke beslissingen naar respectievelijk Nederlands en Belgisch recht.
Dit toegankelijke boek biedt dan ook een schat aan informatie voor advocaten, magistraten, ambtenaren van de burgerlijke stand, fiscale ambtenaren en alle geïnteresseerde juristen en rechtspractici.
Met bijdragen van Theo de Roos, Myriam Ghyselen, Pieter J. Krop, Joachim Meese, Wim Valkenburg, Eric Van Dooren en Steven Vandromme.

Druk
1
Datum
november 2017
ISBN
9789400009011
Aantal pagina's
150
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 51.89 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 51.89 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten