Vraagpunten op de grens van insolventierecht, goederenrecht en verbintenissenrecht

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Dit boek omvat een bundeling van opstellen opgedragen aan Prof. dr. Eric Dirix naar aanleiding van zijn emeritaat aan de KU Leuven. Het woord "civilist", in de ruime zin, lijkt voor Eric Dirix uitgevonden te zijn. Men denke daarbij aan het privaatrecht, zowel in zijn burgerlijke dimensie als in

zijn meer economische dimensie: zowel het verbintenissenrecht, het aansprakelijkheidsrecht, het zekerheden-en insolventierecht, het beslagrecht, het goederenrecht, het handelsrecht als het procesrecht zijn immers mede door hem getekend, gevormd en in belangrijke mate hervormd. Zijn wetenschappelijk werk is uitzonderlijk door de combinatie van de omvang, de kwalitatieve diepgang en de thematische breedte ervan.
Dit boek wil een eerbetoon aan deze uitzonderlijke jurist zijn: het bundelt een aantal bijdragen die op het kruispunt liggen van het insolventierecht, het verbintenissenrecht en het goederenrecht. Elke tekst behandelt een zeer breed onderwerp, waarbij aan de hand van concrete en herkenbare casussen uitdrukkelijk een aantal rechtsvragen worden gesteld en - uiteraard - vervolgens ook worden beantwoord.
Hierdoor worden de verschillende bijdragen praktisch opgebouwd aan de hand van specifieke vraagpunten. De bijdragen zijn van de hand van schitterende juristen die allen geïnspireerd zijn door het werk en de voorbeelden van Prof. dr. Eric Dirix.
Met bijdragen van Sander Baeyens, Stan Brijs, Siel Demeyere, Robby Houben, Bas Kortmann, Frederik Peeraer, Matthias E. Storme, Michel Tison, Joeri Vananroye en Reinout Vriesendorp onder de redactie van Vincent Sagaert.

Druk
1
Datum
oktober 2018
ISBN
9789400009837
Aantal pagina's
248
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 66.04 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 66.04 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten