Het burgerlijk proces opnieuw hervormd

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

In 2015 zorgde minister van Justitie Koen Geens met de Potpourri I-wet voor wellicht de belangrijkste wijziging van het burgerlijk procesrecht sinds de wetten van 2007.
Sindsdien heeft de wetgever echter niet stilgezeten. Met Potpourri IV, Potpourri V en de Wet Werklastvermindering heeft de

wetgever alweer tal van nieuwe wijzigingen in de rechtspleging aangebracht en daarenboven ook een aantal zaken uit Potpourri I bijgeschaafd. Maar daar bleef het niet bij, want ook de reeds goedgekeurde hervorming van het ondernemingsrecht leidde tot een aantal opmerkelijke wijzigingen van het Gerechtelijk Wetboek. De hervorming van het bewijsrecht, het nieuwe bankbeslag en de hervorming van de bemiddeling zijn de meest spraakmakende in dit rijtje, maar er is nog meer. Voor de gemiddelde rechtspracticus wordt het dan ook niet eenvoudig om dit allemaal nog bij te houden.
Voor wie als advocaat of magistraat verrassingen in de rechtbank wil vermijden, is er dit boek, de vrucht van de intensieve samenwerking tussen de Instituten voor Procesrecht van de KU Leuven, de UGent, de UAntwerpen en de Vrije Universiteit Brussel. Dé experten procesrecht van de vier Vlaamse universiteiten analyseren voor u de impact van al deze nieuwe regelgeving op de burgerlijke rechtspleging.
Met medewerking van Benoît Allemeersch, Karen Broeckx, Nic Clijmans, Tijl De Jaeger, Joke De Paepe, Anne-Sophie Houtmeyers, Bruno Maes, Stefan Rutten, Piet Taelman, Stijn Van Schel, Beatrix Vanlerberghe en Stefaan Voet.

Druk
1
Datum
maart 2019
ISBN
9789400009929
Aantal pagina's
284
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 73.58 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 73.58 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten