Het vreemdelingenrecht in 101 antwoorden

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Asiel en migratie zijn twee thema's die niet meer weg te denken zijn uit de dagelijkse berichtgeving. Elke dag bevat het nieuws berichten over asielzoekers, trans(it)migranten, vluchtelingen, regularisatieprocedures, de Dublin-Verordening, pushbacks, ontschepingsplatformen en nog vele andere

termen.
Maar wat betekenen deze woorden nu precies? Wie is vluchteling? En is er een verschil tussen een vluchteling en een asielzoeker? Mag en kan iedereen zomaar naar België komen? Mag iedereen die in België is hier blijven? En mag iemand die in België is dan ook werken? Hebben alle vreemdelingen recht op steun van het OCMW? Heeft iedereen die ziek is recht op medische verzorging?
En hoe zit het met gezinshereniging? Mag een vreemdeling die in België woont het hele gezin laten overkomen naar België? Kan een vreemdeling die hier woont hier ook trouwen? En wat als er kinderen geboren worden in België? Zijn die dan meteen Belg? Of krijgen zij een verblijfsvergunning?
En wat met mensen die geen verblijfsvergunning hebben voor België? Kunnen zij worden opgesloten en teruggestuurd naar hun land van herkomst? Welke rechten hebben zij? Hoeveel vreemdelingen wonen er eigenlijk in België en hoeveel komen er elk jaar bij? Hoeveel mensen vragen asiel in België en hoeveel mensen krijgen effectief de bescherming die ze vragen? En wat gebeurt er met de mensen die een negatieve beslissing krijgen?
Vanuit hun dagelijks praktijk beantwoorden de auteurs, allen specialisten vreemdelingenrecht, de hierboven gestelde vragen.

Druk
1
Datum
mei 2019
ISBN
9789400010116
Aantal pagina's
228
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 42.45 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 42.45 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten