Algemene beginselen van het Belgische verzekeringsrecht (zevende editie) - gebonden editie

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Algemene beginselen van het Belgische verzekeringsrecht is een bekend en betrouwbaar handboek dat op een duidelijke en systematische manier de beginselen van het verzekeringsrecht ontrafelt. Voor de practicus biedt dit boek een helder en snel inzicht in de steeds complexere en alsmaar evoluerende

verzekeringsmaterie. Het Belgische verzekeringsrecht is een kluwen van verschillende met elkaar verweven disparate wetgevingen en reglementeringen.
In het eerste deel behandelt de auteur de regels eigen aan alle soorten verzekeringen, in het tweede deel de regels die specifiek zijn voor elke soort verzekering. Deze indeling maakt het ingewikkelde verzekeringsgebeuren tot een zeldzaam overzichtelijk, transparant en bevattelijk geheel. Het unieke van de "Algemene beginselen" is dat de auteur steeds terugkoppelt naar de ratio legis en de verbintenisrechtelijke grondslagen van de meeste verzekeringsregels. Prof. Colle deinst er verder niet voor terug standpunt in te nemen en pasklare oplossingen voor te stellen bij delicate en omstreden vraagstellingen. De meest recente rechtspraak wordt kritisch toegelicht. De commentaar is doorspekt met eigen bevindingen van de auteur.
De zevende grondig bijgewerkte en geactualiseerde editie van dit alom gewaardeerde boek is dan ook een onmisbaar naslagwerk voor advocaten, magistraten, verzekerings- en bedrijfsjuristen.

Prof. Dr. Philippe Colle is hoogleraar aan de Vrije Universiteit Brussel, waar hij o.m. het vak Verzekeringsrecht doceert. Hij is tevens gedelegeerd bestuurder van Assuralia, de beroepsvereniging van verzekeringsondernemingen. Voordien was hij jarenlang advocaat aan de balie te Brussel. Als specialist in handels- en verzekeringsrecht maakte hij bovendien deel uit van de Beleidscel van twee ministers van Economie.

Druk
1
Datum
augustus 2019
ISBN
9789400010666
Aantal pagina's
278
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 70.75 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 70.75 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten