Financiële regulering: een dwarsdoorsnede

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Het boek biedt een actuele dwarsdoorsnede van de belangrijke financieelrechtelijke ontwikkelingen in België. Binnen de verschillende deelgebieden van het financieel recht (i.c. het kredietrecht, de beleggersbescherming en het kapitaalmarktrecht) wordt aandacht besteed aan specifieke thema's die het

voorwerp zijn van belangrijke evoluties in de Europese en Belgische regelgeving (MiFIR, MiFID II, PSD II, Prospectusverordening, ...) of om andere redenen momenteel het voorwerp uitmaken van debat (negatieve rente, wederbeleggingsvergoedingen, ...). Daarnaast wordt door de verschillende deelgebieden heen aandacht besteed aan de bijzondere juridische vragen die enerzijds Fintechen anderzijds de GDPR binnen de financiële sector oproepen.
Met bijdragen van P. Berger, C. Biquet-Mathieu, D. Blommaert, F. Bogaert, J. Bogaerts, E. Callens, I. De Poorter, V. De Schryver, C. Fabri, M. Fyon, D. Goens, L. Legein, S. Liebaert, I. Peeters, M. Raes, F. Ravelingien, J. Richelle, L. Savonet, R. Steennot, W. Van de Wiele, J. Vandendriessche en J. Vannerom.
Dit boek bundelt de geactualiseerde bijdragen voor de IFR-dagen, een cyclus van studiedagen die het Instituut Financieel Recht organiseerde tussen november 2017 en maart 2018.

Druk
1
Datum
oktober 2019
ISBN
9789400010857
Aantal pagina's
546
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 136.79 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 136.79 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten