Familiale grammatica

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Dit boek gaat over communicatie binnen de familie, in het bijzonder de spelregels voor het communiceren over belangrijke en gevoelige onderwerpen. De term 'grammatica' verwijst naar de ontelbare uitgesproken en vooral ook impliciete spelregels van die communicatie binnen gezin en familie. Het

eerste hoofdstuk besteedt aandacht aan de communicatie in de familie. In de volgende drie hoofdstukken analyseren de auteurs hoe en waarom families praten over heden, verleden en toekomst. In het vijfde hoofdstuk krijgt de lezer een aantal handvatten om door constructieve communicatie beter om te gaan met conflicten. Tot slot komen in de drie fasen van de familiale planning aan bod die kunnen leiden tot een meer duurzaam aandeelhouderschap en familiale harmonie.
Aan de hand van vele voorbeelden, gebaseerd op meer dan drie decennia praktijkervaring, wordt de theorie doorheen het boek treffend geïllustreerd. De oefeningen en reflecties bieden gezinnen en families de mogelijkheid om zelf concreet aan de slag te gaan op weg naar meer en betere communicatie.
Dit boek geeft families en hun adviseurs tools om - in goede verstandhouding binnen hun familie - hun bedrijf en vermogen op een harmonieuze manier te organiseren, nu en voor de volgende generatie.
De auteurs zijn de experten Family & Business Dynamics van het Greenille Private Client Team van Deloitte Legal - Lawyers.

Druk
1
Datum
februari 2020
ISBN
9789400011816
Aantal pagina's
132
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 23.58 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 23.58 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten