Arbeidsrelatiewet 2.0

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Wat is een schijnzelfstandige? Het boek schetst het probleem van de schijnzelfstandigheid door te vertrekken van het arbeidsrecht en de notie gezag, essentieel bestanddeel van de arbeidsovereenkomst, uit te werken. Daarna volgt een bespreking van alle mogelijke gevolgen van de herkwalificatie van

zelfstandige samenwerking in een overeenkomst in een arbeidsovereenkomst en omgekeerd. Er wordt tevens dieper ingegaan op de kwalificatie van organisatie van de arbeidsprestaties onder de vorm van eenpersoonsvennootschappen. Tot slot wordt nagegaan hoe de rechtspraak is geëvolueerd.
In dit boek gaat uiteraard aandacht uit naar een aantal nieuwigheden, zoals het sociaal statuut van de mandataris binnen de nieuwe vennootschapswet en naar recente uitspraken van de Administratieve Commissie.
Dhr. Vincent Dooms is eerste voorzitter Arbeidshof Gent. Mr. Tom Messiaen is advocaat-vennoot Monard Law.
Het boek is inbegrepen in de webinar 'Schijnzelfstandigheid: een stand van zaken' (29 januari 2021), waarop beide auteurs ook spreken.
Dit werk maakt deel uit van de Bibliotheek Sociaal Recht. Indien u intekent op deze reeks, betaalt u permanent 15% minder! Elke nieuwe titel wordt u bij verschijnen automatisch toegestuurd. U mag een reeks vrijblijvend schriftelijk opzeggen na ontvangst van minimaal twee volgende uitgaven.

Druk
1
Datum
december 2020
ISBN
9789400012059
Aantal pagina's
328
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 83.96 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 83.96 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten