Openbare besturen en btw

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

De overheid is in principe geen btw-plichtige, tenzij er sprake is van activiteiten die concurrentieverstorend zijn. Het evoluerend overheidsoptreden maakt dat de grens tussen de activiteit van de overheid en die van de particuliere sector meer en meer vervaagt, met een tsunami aan btw-problemen

tot gevolg. Ook de tendens naar verzelfstandiging en samenwerking binnen de overheid draagt bij aan een toenemende btw-complexiteit.
Om tot een gelijke btw-behandeling te komen, heeft de wetgever begrippen als "handelingen verricht als overheid", "concurrentieverstoring van enige betekenis" en "bepaalde werkzaamheden niet van onbeduidende omvang" in het leven geroepen, maar die zijn in de praktijk soms moeilijk toe te passen en laten veel ruimte voor interpretatie. Dit boek brengt op een verhelderende manier inzicht in deze problematiek en belicht zowel de theoretische kant als de praktische uitwerking ervan, met tal van voorbeelden. Het is het ultieme naslagwerk voor iedereen die met btw en overheden wordt geconfronteerd, van de fiscale raadgever tot de verantwoordelijke voor de btw-boekhouding.
Koen Dewilde is vennoot en medeoprichter van Vatsquare cvba en erkend belastingconsulent. Btw is de rode draad in zijn meer dan 25-jarige carrière, die zich voor een groot deel afspeelde binnen de "big4" alvorens hij een eigen btw-advieskantoor opstartte. Hij is betrokken bij heel wat opdrachten voor openbare besturen en gaf vele seminaries over dit onderwerp. Dit maakt dat hij uit een unieke ervaring kan putten voor dit werk.

Druk
1
Datum
november 2020
ISBN
9789400012561
Aantal pagina's
206
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 71.70 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 71.70 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten