Van liquidatiebonus tot liquidatiereserve

Auteurs:

Uitgever: Intersentia

Dirk Deschrijver behandelt en bespreekt in dit boek op een grondige en waar nodig kritische wijze de taxatie van de liquidatiebonus en de liquidatiereserve.De doorheen de tijd wisselende tarieven van de belastingen op de liquidatiebonus hebben in 2014 een bepalende rol gespeeld bij het ontstaan van

de figuur van de liquidatiereserve.
De auteur maakt in dit werk een grondige synthese van de verbanden evenals de verschillen tussen de besproken stelsels en reikt een praktische leidraad aan voor de toepassing van elk van deze met elkaar gerelateerde fiscale systemen. Om een beter inzicht te verwerven in de onderlinge verhoudingen tussen de verschillende besproken stelsels, staat de auteur eveneens stil bij de relevante rechts- en wetshistorische aspecten inzake de liquidatiebonus en de liquidatiereserve. Alle relevante rechtspraak en voorafgaande beslissingen werden ook opgenomen.
Dirk Deschrijver is licentiaat Rechten (Universiteit Antwerpen). Aan de VUB behaalde de auteur een bijzondere licentie in de fiscale wetenschappen én een bijzondere licentie in het economisch recht. Hij is auteur van diverse bijdragen en werken inzake het fiscaal recht en is gastdocent aan de Universiteit Antwerpen en aan de UCLL in de opleiding Postgraduaat fiscaliteit.
Het boek is inbegrepen in de studienamiddag 'Liquidatie van vennootschappen anno 2020' (9 oktober 2020 - Zwijnaarde).
Dit werk maakt deel uit van de Bibliotheek Fiscaal Recht. Indien u intekent op deze reeks, betaalt u permanent 15% minder! Elke nieuwe titel wordt u bij verschijnen automatisch toegestuurd. U mag een reeks vrijblijvend schriftelijk opzeggen na ontvangst van minimaal twee volgende uitgaven.

Druk
1
Datum
september 2020
ISBN
9789400012691
Aantal pagina's
270
Website uitgever
Online versie vanaf
€ 80.19 (BTW excl.)
Prijs gedrukt exemplaar
€ 80.19 (BTW excl.)
Terug Meer details

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten