Recht, Religie en Samenleving

Uitgever: Larcier

Het tijdschrift Recht, religie en samenleving wil een brede kijk bieden op de manier waarop het recht omgaat met het traditionele, maar steeds nieuwe spanningsveld tussen de neutrale staat en de diverse religies en levensbeschouwingen.
Het doet

dit vanuit een transversale en multidisciplinaire vertrekpositie, waarbij wordt gepoogd aan te sluiten bij de vele, vaak onverwachte domeinen die de invloed ondergaan van religie en levensbeschouwing.

Zo wordt resoluut verder gegaan dan de traditionele vraagstukken rond kerk-staatverhoudingen of het interne recht van deze of gene levensbeschouwing.
Met een focus die gericht is op de praktijk en op de meest recente evoluties wordt ingegaan op actuele problemen in het familierecht, zakenrecht, sociaal recht, bestuursrecht en andere rechtstakken.

Raadpleeg de reeds verschenen nummers hieronder om kennis te maken met inhoud en opzet van RRS.


Redactie

Hoofdredacteurs

  • Frank Judo : Advocaat en vrijwillig wetenschappelijk medewerker instituut voor Constitutioneel Recht KU Leuven
  • Kurt Martens : Associate Professor aan The School of Canon Law van The Catholic University of America (Washington D.C.)

Redactiecomité

  • Frédéric Amez : Medewerker Bibliotheek Kamer van Volksvertegenwoordigers
  • Patrick De Pooter : Stafmedewerker Broeders van Liefde (Coördinator IICT), Docent Instituut Redemptor Hominis (Lateraanse Universiteit - Rome), Directeur Hoger Instituut voor Levensbeschouwing, Overheid en Samenleving (HILOS)
  • Thibault Denotte : Notaris
  • Jan Hendriks : Rechter bisdom Haarlem
  • Adriaan Overbeeke : Universitair docent VU Amsterdam en Universiteit Antwerpen
  • Yves Stox : Yves Stox is Manager Human Capital bij Ernst & Young Tax Consultants, vrijwillig wetenschappelijk medewerker VUB
  • Jogchum Vrielink

Prijs enkel papier
€ 94.34 (BTW excl.)
Prijs enkel online
€ 94.34 (BTW excl.)
Prijs papier+online
€ 141.51 (BTW excl.)
Prijs BTW excl. voor een abonnement/gebruiker. Om het tijdschrift te kunnen raadplegen op Jurisquare is een abonnement op de digitale versie en een abonnement op www.stradalex.com nodig. info@stradalex.com
Terug Meer details Redactie Website uitgever

resultaten gesorteerd op

Meer resultaten

Beste abonnee van

Om toegang te krijgen tot alle 0 resultaten van uw zoekopdracht, die Jurisquare u kan bieden naast de 0 resultaten uit , moet u ingelogd zijn op Jurisquare met uw inloggegevens voor Jurisquare.

Ja, ik heb niet enkel een elektronisch abonnement op het tijdschrift maar ook op het platform Jurisquare. Ik log dan ook in met mijn inloggegevens voor mijn Jurisquare account en krijg direct alle zoekresultaten te zien.

Ik heb geen abonnement bij Jurisquare, maar wil me wel lid maken, om zo toegang te krijgen tot alle zoekresultaten en vele andere voordelen. Abonnementen beginnen vanaf € 410,26 (excl. BTW) voor 1 gebruiker voor 12 maanden.

Let wel: om ook de tekst van deze zoekresultaten te kunnen raadplegen, moet u verder wel voldoen aan de voorwaarden die daarvoor bij Jurisquare gelden. Dit betekent onder meer dat u een abonnement op het tijdschrift in kwestie moet hebben en dat de toegang ertoe op Jurisquare geactiveerd moet zijn, of dat u het recht op elektronische toegang tot het boek heeft verworven.

Ik heb geen abonnement bij Jurisquare, maar wil wel meer informatie.