Ondernemingsstrafrecht – Capita selecta aan de hand van recente rechtspraak

Auteurs:

Editeur: Intersentia

Zowat elke regelgeving die vandaag de dag voor een onderneming belangrijk is, voorziet in strafbepalingen die de niet-naleving van deze regels bestraffen.Een economische wereld die meer en meer geregeerd wordt door het strafrecht en de strenge vervolgingspraktijken van het parket maken dat het

economisch strafrecht voortdurend in beweging is en aanleiding geeft tot rechtspraak die de grote leerstukken van het strafrecht raakt. En dit brengt dan steeds weer interessante én belangrijke vragen van het strafprocesrecht met zich mee.
Mr. Patrick Waeterinckx (advocaat balie provincie Antwerpen, praktijklector VUBrussel) benadert deze materie niet alleen vanuit een theoretische invalshoek maar ook vanuit het perspectief van het terrein. Aan de hand van recente rechtspraak worden de juridische aspecten van bv. cryptovaluta en witwasmisdrijven, fiscale valsheid in geschriften, voordeelsontneming en verbeurdverklaring grondig belicht en geanalyseerd.
Dit Cahier richt zich tot magistraten, advocaten, bedrijfsjuristen, forensische auditoren, bedrijfsleiders en hun adviseurs.

Edition
1
Date
mars 2020
ISBN
9789400011243
Nombre de pages
62
Site web de l'éditeur
La version en ligne du
€ 42.45 (hors TVA)
Prix version imprimée
€ 42.45 (hors TVA)
Retour Plus d'info

résultats triés par

Plus de résultats